Roladki cielęce z boczkiem

4.49 (202 ocen)

  • 60 min

Pyszne połączenie boczku i cielęciny.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 kotlety cielęce
    pół papryki czerwonej i żółtej
    20 dag sera żółtego
    boczek wędzony w plastrach (u mnie z biedronki)
    wegeta, sól, pieprz,
    olej do obsmażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (202 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki cielęce z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijamy cienko jak na schabowe. Oprószamy przyprawami. Na środek kotleta kładziemy paski papryki i sera, rolujemy mięso w roladki. Boczek rozkładamy pasek na pasek aby zachodziły na siebie. Owijamy roladki ciasno boczkiem. Roladki obsmażamy na niewielkiej ilości oleju na patelni z każdej strony. Po obsmażeniu wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na około 30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować