Roladki drobiowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Roladki drobiowe to jedno z popisowych dań, które robię często i zawsze w większychilościach. Lubi je mój mąż, z ogromnym apetytem pałaszują je także moi bratankowie (8 i 10 lat).

Składniki:

  • ● 2 duże filety z piersi kurczaka
    ● 6 plasterków ogórka konserwowego
    ● 6 plasterków papryki konserwowej
    ● 6 plastrów sera topionego
    ● jajko
    ● bułka tarta do panierowania
    ● sól, pieprz
    ● 1-2 łyżeczki vegety
    ● olej do smażenia

Roladki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki drobiowe 1. Mięso myjemy, osuszamy
    i dzielimy wzdłuż na pół tak, by
    otrzymać 6 cienkich kotletów.
    Mięso delikatnie rozbijamy.
    Posypujemy solą i pieprzem.
    Odstawiamy.
  • Roladki drobiowe 2. Ogórki kroimy wzdłuż, paprykę
    na cienkie paski. Na każdy
    kawałek piersi kładziemy
    plaster sera (jeżeli jest mniejszy
    kawałek mięsa, to połowę
    plastra). Na ser kładziemy paprykę
    i ogórek.
  • Roladki drobiowe 3. Zawijamy. Jajko rozkłócamy
    z vegetą. Roladki obtaczamy
    w jajku i bułce.
  • Roladki drobiowe 4. Smażymy na patelni na rozgrzanym
    oleju 10-15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2008

Komentarze

Podobne przepisy