Zamiast zwykłych kotlecików czasem serwuje roladki z różnymi farszami. Dzisiaj padło na groszek, zielony jak wiosna. Danie niezwykle proste w przygotowaniu a bardzo smaczne.
Składniki:
filet z kurczaka - 3 szt.
groszek konserwowy - 1 puszka
jaja - 2 szt.
mleko - 2 łyżki
sól i pieprz - do smaku
olej - do smażenia
bułka tarta - do obtoczenia
Roladki drobiowe z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż na pół.
2.Rozbić tłuczkiem jak schabowe. Na środku umieścic przecedzony groszek.
3.Zwinąć roladki. Posolić i posypać pieprzem według uznania. Następnie zanurzyć w rozbełtanych jajkach z mlekiem i obtoczyć w bułce tartej. Umieścić na patelni z rozgrzanym olejem i smażyć na wolnym ogniu pod przykryciem, na złoty kolor.
Komentarze