Roladki drobiowe z salami i serem

4.5 (161 ocen)

  • 30 min

Pyszne aromatyczne kotlety z piersi kurczaka

  • 30 min

Składniki:

  • Na 4 porcje:
    1 podwójna pierś z kurczaka
    4 plasterki salami z papryką
    4 plastry żółtego sera goudy
    1 jajko
    sól pieprz do smaku
    bułka tarta do panierki
    4 łyżki mąki pszennej
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki drobiowe z salami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy ,osuszamy dzielimy na 4 kawałki rozbijamy tłuczkiem do mięsa solimy i pieprzymy z każdej ze stron,kładziemy plaster żółtego sera i plasterek salami ,zawijamy roladki jeśli trzeba

    Spinamy wykałaczkami aby się nie rozlatywały ,obtaczamy w mące ,następnie w roztrzepanym jajku i na koniec panierujemy w bułeczce tartej. Proste szybkie kotleciki na obiad a jakie aromatyczne.Polecam.Pycha!
    Najlepiej smakują z frytkami i dowolną surówką .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować