Roladki drobiowe z serem feta, szpinakiem i porem w gryczanej posypce

0 (0 ocen)

  • 30 min

Te roladki są bardzo łatwe i szybkie do przygotowania a przy tym bardzo smaczne i efektowne - idealne na niedzielny obiad:)

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 6 porcji:
    3 pojedyncze filety z kurczaka (podwójny)
    80 g świeżych liści szpinaku
    50 g zielonej części pora
    100 g sera feta
    40 g płatków gryczanych błyskawicznych
    przyprawa do kurczaka
    torebka do pieczenia
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki drobiowe z serem feta, szpinakiem i porem w gryczanej posypce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser feta przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem.
  • 2. Por kroimy w prążki, przekładamy do sera i dokładnie mieszamy.
  • 3. Szpinak rwiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do sera, mieszamy.
  • 4. Filet myjemy, osuszamy, przekrawamy wzdłuż (tak by mieć 6 płatów mięsa).
  • 5. Każdy rozbijamy delikatnie tłuczkiem, rozkładamy po łyżce farszu, zwijamy w rulonik, spinamy wykałaczkami i obtaczamy w płatkach gryczanych.
  • 6. Gotowe przekładamy wykałaczkami do dołu do torebki do pieczenia (rozłożonej w naczyniu żaroodpornym), posypujemy przyprawą do kurczaka.
  • 7. Torebkę zamykamy dołączonym do niej żaroodpornym klipsem i pieczemy na najniższym poziomie piekarnika w 180 st. C przez około 45 minut (przez pierwsze 30 minut piekłam z termoobiegiem a następnie bez).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować