Roladki drobiowe z serem i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety umyj, osusz. Rozkrój wzdłuż na w miarę cienkie płaty. Każdy rozbij delikatnie, najlepiej włożyć je do mocnego worka i wtedy rozbijać. Posyp z obydwu stron przyprawą do kurczaka.
2.Ser zetrzyj na tarce, dodaj zimne masło i pietruszkę, wymieszaj rękoma, powstanie zbita masa.
3.Na każdy plaster mięsa nakładaj farsz.
4.Roladki zwijaj zaczynając od boków, lekko je podwiń do środka a następnie zroluj od jednego końca roladki do drugiego. Ważne jest żeby rolady były dobrze zawinięte, by ser i masło nie wypłynęło ze środka.
5.Do miski wbij jajka, rozbełtaj, dopraw lekko solą i pieprzem. Na jednym talerzu wysyp mąkę a na drugim bułkę tartą. Rolady obtaczaj najpierw w mące, w jajku a na koniec w bułce tartej.
6.Na patelni rozgrzej olej. Smaż roladki na złoto z każdej strony. Potem przełóż do naczynia żaroodpornego i przkryj folią aluminiową. Zapiekaj w 180 st. przez 15 minut.
Komentarze