Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i bakłażanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet drobiowy dokładnie myjemy, osuszamy.
Kroimy na cztery długie plastry. Rozbijamy dosyć cienko.
2.Bakłażana myjemy, nie obieramy ze skorki. Kroimy na plastry, oprószamy solą. Odstawiamy, żeby puścił sok. Wtedy papierowym ręcznikiem wycieramy do sucha. Usuniemy goryczkę.
Bakłażana oprószamy pieprzem. Lekko opiekamy na oleju z obu stron.
3.Plastry boczku lekko opiekamy na patelni.
4.Na każdym plastrze mięsa, smarujemy musztardę i kładziemy plasterek boczku.
5.Następnie układamy 2 suszone pomidorki na plastrze boczku.
8.Zwijamy roladki. Spinamy wykałaczką. Całość oprószamy przyprawą do grilla.
9.Obtaczamy roladki w rozmąconym jajku, bułce tartej.
10.Roladki smażymy z obu stron na rumiano.
11.Roladki podajemy na gorąco, jako dodatek do ziemniaków, ryżu lub z dowolną surówką.
12.Smacznego ;)
Porady
Z tej porcji mięsa wychodzą 4 roladki.
Filer drobiowy może być z kurczaka lub indyka.
Nadzienie możemy zmieniać dowolnie, według smaku.
Roladki sa syte, smaczne. Odpowiednie na niedzielny i uroczysty obiad.
Komentarze