Roladki drobiowe z szynką i serem żółtym

5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Smaczne, proste roladki z szynką i serem , panierowane w płatkach kukurydzianych. Moja propozycja na sycący, szybki obiad :)

Składniki:

  • 2 pojedyncze, duże filety z piersi kurczaka
    8 plastrów szynki z indyka lub konserwowej
    4 plastry sera żółtego
    1 duże jajko
    4 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 szklanka pokruszonych płatków kukurydzianych
    2 łyżki bułki tartej
    olej do smażenia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Szynki

Roladki drobiowe z szynką i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz na mięsie 1. Filety z piersi umyć, osuszyć, usunąć błonki. Przekroić wzdłuż tak, by powstały cztery kotlety. Każdy rozbić przez folię, przyprawić solą i pieprzem. Na plastrach mięsa położyć ser, posmarować posiekaną natką pietruszki i rozłożyć po dwa plastry szynki. Zwinąć w roladki.
  • roladki usmaz 2. Każdą roladkę panierować najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w płatkach kukurydzianych, wymieszanych z bułką tartą. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony po kilka minut. Podawać z ryżem i ulubionymi warzywami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser żółty Szynka Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować