Roladki drobiowe z żurawiną i migdałami

0 (0 ocen)

Pyszne roladki drobiowe z żurawiną i migdałami na obiad.

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka - 1 szt
    żurawina suszona - 12 łyżeczek
    migdały tarte - 4 łyżeczki
    sól i pieprz
    bułka tarta do obtoczenia
    mąka do obtoczenia
    koperek pokrojony - 4 łyżeczki
    jajko - 1 szt
    tłuszcz do smażenia

Roladki drobiowe z żurawiną i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
  • 2. Rozbić dobrze z każdej strony, oprószyć solą i pieprzem
  • Roladki drobiowe z żurawiną i migdałami 3. Na każdym filecie ułożyć po 3 łyżeczki żurawiny i 1 łyżeczce migdałów tartych.
  • 
Roladki drobiowe z żurawiną i migdałami 4. Posypać koperkiem, zwinąć roladki.
  • 5. Każdą roladkę obtoczyć w mące, jajku i tartej bułce.
  • 
Roladki drobiowe z żurawiną i migdałami 6. Smażyć roladki na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy