Roladki drobiowe ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szparagi obrać, umyć . Gotować 15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Osączyć.
Umyte i osuszone piersi kurczaka, przekroić wzdłuż, delikatnie rozbić, oprószyć przyprawą do kurczaka.
2.Na każdym kotlecie ułożyć szparagi.
3.Zwinąć w roladki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Posypać papryką. Zapiekać w piekarniku przez ok. 20 minut.
4.W tym czasie przygotować sos: roztopić masło w rondelku. Dodać mąkę, wymieszać, aż powstanie zasmażka. Wlać mleko, wymieszać i gotować na małym ogniu do zagęszczenia. Dodać przyprawy i gotować jeszcze 2 minuty.
5.Polać roladki. Przykryć plastrami mozzarelli i zapiec przez kolejne 20 minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami.
Komentarze