Pierś z kurczaka
przyprawa uniwersalna i pieprz kolorowy
farsz:
Mrożony szpinak 1 opakowanie
2 ząbki czosnku
2 łyżki wody
1 trójkącik serka topionego lub jajko
Pieprz
Ew gałka muszkatołowa
masło z olejem do smażenia
roztrzepane jajko i bułka tarta do panierki
Roladki drobiowe ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piers z kurczaka podzielić na filety, te z kolei przekroić wzdłuż na pół. Rozbić delikatnie i przyprawić przyprawa uniwersalną i pieprzem, Przykryć i schłodzić.
Szpinak rozdrobnić, wrzucić na rozgrzane masło z odrobiną oleju.
Dodać czosnek sprasowany i podlać 2 łyżkami wody.
Przykryć i poddusić kilka minut..
Dodać serek topiony i pieprz do smaku. Mieszać, aby serek się rozpuscił..
Zamiast serka można wbić jajko i chwilę ogrzewać .
Na rozbite filety nałożyć farsz i zwijać roladki.
Panierować w rozbitym jajku i bułce tartej. Obsmażyć na rumiano i krótko dopiec jeszcze w rozgrzanym piekarniku 180 st ok 15-20 minut
Komentarze