Roladki drobiowe ze szpinakiem pod moccarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć szpinak, często mieszająć przy nie przywarł
do patelni, dodać drobno posiekany czosnek i poddusić, następnie lekko wystudzić.
Dodać serek topiony i mieszać do rozpuszczenia doprawiająć solą i białym pieprzem.
Ostudzić.
sos:
Rozgrzać olej i na małym ogniu podsmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek.
Wlać pomidory z puszki, troche wody i gotować do zgęstnienia (około 25min).
Doprawić solą, piepszem, odrobiną cukru i bazylią.
Fileta podzielić na części by powstały ala schabowe, rozbić, opruszyć solą
i pieprzem.Rozsmarować farsz szpinakowy, zwinąć roladki.
Obtoczyć w jajku i bułce i ułożyć w nasmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.
Wstawić do nagrzanego do 200stopni piekarnika i piec 40-45 min.
Po tym czasie wyjąć naczynie, rozsmarować sos pomidorowy, podpiec 10 min.
Następnie wyjąć i wyłożyć na każdą roladkę plaster moccarelii tak aby całość przykryło.
Zapiec około 5min do rozpuszczenia sera.
Komentarze