podwójny filet z kurczaka
1/4 brokułu
2 ząbki czosnku
100 g żółtego sera
250 g mięsa wieprzowego (karkówka)
250 g wołowiny
jajko
przyprawa do kurczaka
bułka tarta
maggi
Roladki drobiowo-wieprzowo-wołowe z brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Filety kroimy na pół i cienko rozbijamy. Oprószamy przyprawą do kurczaka (od strony farszu) ,zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki.
Brokuł dzielimy na różyczki ,gotujemy kilkanaście minut (tak by był miękki). Razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ubijamy widelcem na papkę.
Mięso wieprzowe i wołowe przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa ,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnkiem i dokładnie wyrabiamy z jajkiem ,bułką tartą oraz przyprawą maggi.
Ser ścieramy na dużych oczkach.
Na filety wykładamy masę z brokułu ,ser i zawijamy roladki.
Mięso dzielimy na 4 części ,cienko rozwałkowujemy i owijamy mięso drobiowe z brokułem. Całość zapiekamy 40 min w temperaturze 180°C.
Komentarze