Roladki z sznycli indyczych nadziewane gruszką, serem pleśniowym oraz suszonymi pomidorami, w panierce z płatków kukurydzianych, podane na puree z awokado. To danie z pewnością zaskoczy Twoich gości! Idealny niedzielny obiad.
Roladki indycze z puree z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sznycelki z indyka delikatnie rozbijamy przez folię spożywczą, tak aby nie uszkodzić mięsa. Przyprawiamy z obu stron pieprzem, solą, papryką mieloną.
Gruszkę obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki i wydrążamy gniazdo nasienne. Ser pleśniowy, gruszkę kroimy w grubsze słupki, a pomidory suszone w kostkę. Na środku sznycelka układamy słupki gruszki, sera pleśniowego oraz kawałki pomidora suszonego.
2.Zwijamy najpierw boki, a następnie zwijamy w rulon.
3.W jednej misce przygotowujemy mąkę, w drugiej - rozbełtane jajko, a w trzeciej - płatki kukurydziane zmielona na miałko. Każdą roladę obtaczamy w mące, następnie w jajku, a na końcu w zmielonych płatkach kukurydzianych.
4.Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złocisty kolor.
5.Puree: Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękka. Awokado obieramy, kroimy, skrapiamy sokiem z cytryny. Natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy. Do ugotowanych ziemniaków dodajemy awokado, masło, musztardę i blendujemy na gładką masę. Dodajemy natkę pietruszki i przyprawiamy pieprzem oraz solą.
Usmażone roladki z indyka podajemy na puree z awokado.
Komentarze