Roladki rybne z farszem pieczarkowo-koperkowym

4.5 (190 ocen)

Pyszne roladki idealne na piątkowy obiad.

Składniki:

  • 5 filetów z mintaja
    20 dag pieczarek
    1/2 pęczka koperku
    1 łyżeczka masła
    1 cebula
    1/2 cytryny
    2 ząbki czosnku
    2 jajka
    bułka tarta
    mąka
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    papryka słodka
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Ryba

Roladki rybne z farszem pieczarkowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki rybne z farszem pieczarkowo-koperkowym 1. Pieczarki umyć, potrzeć na tarce o małych oczkach. Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę. Koperek posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelni rozpuścić masło zeszklić cebulę, dodać pieczarki i czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Smażyć tak długo aż wyparuje cały sok wytworzony z pieczarek. Na końcu dodać posiekany koperek. Wymieszać.
  • Roladki rybne z farszem pieczarkowo-koperkowym 2. Rybę rozmrozić. Osuszyć za pomocą ręcznika papierowego. Rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Na rybę rozłożyć farsz pieczarkowy, zwinąć i za pomocą wykałaczki spiąć roladki. Jajka rozbełtać za pomocą widelca. Roladki obtaczać w mące, jajku i bułce tartej. Ponowić panierowanie w jajku i bułce. Olej rozgrzać i smażyć roladki na złoty kolor. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować