Roladki rybne z farszem pieczarkowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki umyć, potrzeć na tarce o małych oczkach. Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę. Koperek posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelni rozpuścić masło zeszklić cebulę, dodać pieczarki i czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Smażyć tak długo aż wyparuje cały sok wytworzony z pieczarek. Na końcu dodać posiekany koperek. Wymieszać.
2.Rybę rozmrozić. Osuszyć za pomocą ręcznika papierowego. Rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Na rybę rozłożyć farsz pieczarkowy, zwinąć i za pomocą wykałaczki spiąć roladki. Jajka rozbełtać za pomocą widelca. Roladki obtaczać w mące, jajku i bułce tartej. Ponowić panierowanie w jajku i bułce. Olej rozgrzać i smażyć roladki na złoty kolor. Smacznego
Komentarze