Roladki schabowe w białym sosie jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab umyć i osuszyć. Rozbić lekko tłuczkiem. Każdy plaster posypać lekko solą, pieprzem i papryką. Na schab położyć plasterek boczku, ćwiartkę ogórka i plasterek cebuli. Zawinąć roladkę i spiąć wykałaczkami. Roladki oprószyć mąką.
Warzywa umyć i obrać. Por pokroić na półplasterki, marchewkę na plasterki, pietruszkę i seler w kostkę.
Na patelni rozgrzać tłuszcz. Zrumienić roladki. Dodać pokrojone warzywa i chwilę posmażyć razem. Na patelnię dolać wody, tak aby roladki były przykryte chociaż do połowy. Gotować do miękkości warzyw i mięsa. Roladki wyciągnąć na talerz. Sos zagęścić i zabielić mąką wymieszaną z jogurtem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z powrotem wrzucić roladki. Podawać np. z ryżem.
Komentarze