Roladki schabowe z mięsem mielonym

4.5 (164 ocen)

Pyszne mięsko , które zasmakowało mojemu Mężusiowi i mojej Córci

Składniki:

  • 4 plastry schabu wieprzowego

    4 łyżeczki musztardy

    25 dag mięsa mielonego z szynki

    przyprawa do mięsa

    1 cebula

    1 jajko

    3 łyżki bułki tartej

    1 łyżeczka majeranku

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety , umyć , rozbić , posmarować musztardą .

    Mięso mielone oprószyć przyprawą , wymieszać z posiekaną cebulą , jajkiem , bułką tartą i majerankiem .

    Na każdy plaster schabu nałożyć porcję farszu , zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami .

    Na rozgrzanym oleju obsmażyć roladki ze wszystkich stron na rumiano .

    Przełożyć je do naczynia żaroodpornego i piec ok. 1 godziny w temp. 175 stopni ( po 30 minut z obydwu stron ) .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować