Roladki Schabowe z Serem Topionym

4.5 (178 ocen)

:):(

Składniki:

  • 5 plastrów schabu

    5 plastrów sera topionego ( u mnie "Hochland na gorąco")

    ketchup

    sól, pieprz, papryka słodka lub ostra

    1 jajko

    bułka tarta

    mąka

    olej

Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z serem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijamy bardzo cienko, następnie przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdy kotlet nakładamy odrobinę ketchupu i plasterek sera. Zwijamy, formując roladki.

    Roladki obtaczamy w mące, następnie rozłóconym jajku i na końcu panierujemy w bułce tartej połączonej z papryką. Dokładnie zalepiamy boki , aby podczas smażenia nie wypłynął nam ser. Smażymy na oleju z każdej strony na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować