Roladki są bardzo smaczne, dodatek sera koziego sprawia że mięso jest soczyste. Najlepiej smakują podane z pieczonymi ziemniakami i surówką.
Składniki:
4 kotlety schabowe
4 plasterki twardego sera koziego
4 plasterki szynki
Pół czerwonej papryki
Sól, pieprz
Słodka papryka
1 jajko do panierowania
Bułka tarta do panierowania
Olej do smażenia
wykałaczki
Roladki schabowe z szynką i kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryka.
Paprykę kroimy w cienkie paski, na każdym kotlecie układamy po plasterku szynki, sera i po kilka pasków papryki. Zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Komentarze