Roladki schabowe z parówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule obieramy,myjemy,kroimy w pół plastry i dusimy w garnku z dodatkiem oleju. Pomidor sparzamy,obieramy ze skórki,kroimy i wrzucamy do garnka.
2.Gdy pomidor puści już wodę dodajemy marchewkę startą na grubych oczkach mieszamy i dalej dusimy.
Pieczarki i paprykę myjemy,kroimy w kawałki i smażymy na patelni przez 5-7 min i dodajemy całośc do garnka,przyprawiamy wedle gustu i przez chwile jeszcze gotujemy.
3.Schab kroimy na 8 kawałków,rozbijamy,przyprawiamy sola i odstawiamy do lodówki. Papryke myjemy i kroimy w paseczki. Parówki obieramy i każda kroimy na 2-3 cześci (w zależności od wielkości rozbitego schabu).
4.Na schab wyciskamy kleks musztardy,rozsmarowujemy kładziemy kawałek sera żółtego,parówkę i paprykę zawijamy i nakłuwamy wykałaczką.
Schab obtaczamy w mące, smażymy z każdej strony aż się trochę zrumieni i przekładamy do brytfanki( albo do blachy).
Warzywa z garnka wykładamy na roladki i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 150° C na 15-20min. Około 5 min przed podaniem kładziemy ser żołty.
Komentarze