Roladki schabowe z pieczarkami w pomidorach

4.5 (185 ocen)

zamiast schabowego

Składniki:

  • schab bez kości 1/2 kg
    pieczarki 6 szt
    cebula 1 szt
    szalotka 1 szt
    pomidory 1/2 kg
    estragon 2 gałązki
    bazylia świeża kilka listków
    sól i pieprz
    słodka papryka
    mąka pszenna 4 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Roladki schabowe z pieczarkami w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażone pieczarki 1. Pieczarki pokroić w plastry, posypać solą i pieprzem i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
  • wnętrze roladek 2. Schab pokroić w plastry, rozbić posypać solą i pieprzem. Na kotletach ułożyć krążki szalotki i plastry pieczarek. Roladki zwinąć i obtoczyć w mące z dodatkiem soli, pieprzy i papryki.
  • smażenie roladek 3. Roladki obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać cebulę i pokrojone w pomidory. Dusić aż pomidory się rozpadną.
  • roladki w sosie 4. Pod koniec duszenia dodać świeże zioła i doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Pomidor Schab Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować