Roladki schabowe z zielonym farszem

5 (196 ocen)

Roladki z bardzo smacznym i zdrowym, zielonym farszem, zachęcają do skosztowania.

Składniki:

  • 4 plastry schabu bez kości,
    1 mała cebula,
    3 ząbki czosnku,
    30g sera rokpol,
    pęczek natki pietruszki,
    pęczek szczypiorku,
    2 łyżki posiekanych liści bazylii,
    sól,
    pieprz ziołowy,
    słodka papryka,
    jajko,
    bułka tarta.
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki schabowe z zielonym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surowe roladki z ziel.farszem 1. Każdy kawałek mięsa cienko rozbić. Natrzeć z obu stron solą, ziołowym pieprzem oraz słodką papryką. Zieleninę umyć i drobno posiekać, dodać pokruszony ser oraz posiekaną cebulkę. Na koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku. Wymieszać.
  • surowe roladki z ziel.farszem2 2. Farsz nakładać na plastrach mięsa. Delikatnie zwijać w roladki. Spiąć wykałaczką. Panierować w rozkłóconym jajku oraz w bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na złoto na mocno rozgrzanym oleju. Osączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować