Roladki schabowe ze szpinakiem i salami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Pyszny, zdrowy obiad na parze

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - kotlety ze schabu: 4 sztuki
    - szpinak, świeże liście: 100 gramów
    - salami - plasterki: 12 sztuk
    - masło: 2 łyżki
    - ząbek czosnku: 1 sztuka
    - sól i peiprz do smaku: 1 sztuka

Roladki schabowe ze szpinakiem i salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szpinak 1. Kotlety rozbijamy dość cienko uważając, aby nie porozrywać mięsa. Solimy i pieprzymy z obu stron. Szpinak dokładnie płuczemy i osuszamy. Na patelni topimy masło, dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku i przesmażamy szpinak. Doprawiamy do smaku.
  • Roladki ze szpinakiem i salami 2. Na rozbitym mięsie układamy plasterki salami
  • Roladki schabowe ze szpinakiem 3. Na wierzchu układamy szpinak.
  • Roladki 4. Zwijamy ciasno w roladki, które obsmażamy na patelni do zrumienia mięsa /mocniej w miejscu zawinięcia roladek – zapobiegnie to ich rozpadnięciu się/.
  • Obiad w godzinę 5. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220 stopni C.W naczyniu do zapiekania układamy roladki /tutaj w towarzystwie cukiniowych kominków – dorzuciłam jeszcze garść pomidorków koktajlowych i gałązkę rozmarynu/
  • Obiad w godzine 6. Pojemnik wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom i pieczemy przez 30 minut. Gotowe! Po chili możemy obiad podawać na stół!

Komentarze

Podobne przepisy