Roladki schabowe ze szpinakiem i salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety rozbijamy dość cienko uważając, aby nie porozrywać mięsa. Solimy i pieprzymy z obu stron. Szpinak dokładnie płuczemy i osuszamy. Na patelni topimy masło, dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku i przesmażamy szpinak. Doprawiamy do smaku.
2.Na rozbitym mięsie układamy plasterki salami
3.Na wierzchu układamy szpinak.
4.Zwijamy ciasno w roladki, które obsmażamy na patelni do zrumienia mięsa /mocniej w miejscu zawinięcia roladek – zapobiegnie to ich rozpadnięciu się/.
5.Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220 stopni C.W naczyniu do zapiekania układamy roladki /tutaj w towarzystwie cukiniowych kominków – dorzuciłam jeszcze garść pomidorków koktajlowych i gałązkę rozmarynu/
6.Pojemnik wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom i pieczemy przez 30 minut. Gotowe! Po chili możemy obiad podawać na stół!
Komentarze