Roladki schabowe ze szpinakiem w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Danie jest lekkie, zdrowe i bardzo smaczne. Dodatkowo cieszy oko.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 grube plastry schabu
    300 g szpinaku rozdrobnionego
    3 ząbki czosnku
    pieprz
    300 ml passaty pomidorowej
    kostka rosołowa (opcjonalnie)
    ser żółty do posypania
    łyżka oleju lub oliwy do smażenia
    1 cebula
    przyprawy;
    papryka słodka, oregano, bazylia, tymianek, pietruszka do smaku

Roladki schabowe ze szpinakiem w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. czosnek siekamy, szklimy na niewielkiej ilości oliwy, dodajemy szpinak i dusimy chwilę. Mięso rozbijamy cienko. Smarujemy przygotowanym szpinakiem i zwijamy dokładnie, tak aby szpinak nie wyciekł podczas duszenia i spinamy wykałaczką. Na oleju obsmażamy posypane ziołami i papryką roladki, dodajemy posiekaną cebulkę i smażymy do zeszklenia.
    podlewany 1l wody wymieszanym z kostką rosołową i dusimy ok. 40 min. po tym czasie dolewamy passatę i redukujemy do uzyskania konsystencji sosu. Podajemy z makaronem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy