Roladki w galarecie

4.49 (161 ocen)

  • 30 min

Bardzo lubimy to co w galarecie więc co się daje zawijam,zalewam i już.

  • 30 min

Składniki:

  • szynka konserwowa 10 plastrów
    schab gotowany 2 plastry
    jajko gotowane 1 szt
    kukurydza konserwowa 2 łyżki
    ogórek konserwowy 1 szt
    por posiekany 1 łyżka
    bulion albo doprawiona woda 2 szkl
    żelatyna 3 łyżeczki
    sól
    pieprz
    majonez
Wystaw ocenę:

4.49 (161 ocen)

Roladki w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab, ogórka i jajko pokroić w małą kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Do przygotowanych składników dodać kukurydzę i por. Składniki wymieszać, połączyć majonezem i doprawić do smaku.

    Nakładać farsz na plastry szynki i zwijać roladki.

    Ułożyć na półmisku zawinięciem do dołu.

    Żelatynę rozprowadzić w gorącym bulionie albo wodzie doprawionej przyprawą. Gdy zacznie tężeć zalać galaretki.

    Odstawić do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Jajka Ogórek Por Schab Szynka Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować