Roladki w liściach kapusty

4.51 (186 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Jeszcze jeden sposób na wykorzystanie mięsa mielonego.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 11 dużych liści kapusty
    500 g mięsa mielonego
    1 cebula
    1 jajko
    1 łyżka musztardy
    1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego
    1 łyżka majeranku
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    3 szczypty chili
    sól
    pieprz
    koper
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.51 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki w liściach kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta 1. Liście kapusty ugotować i ściąć grube nerwy.
  • Mięso 2. Cebulę drobno posiekać lub zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Razem z przyprawami i jajkiem ( bez chili i koncentratu) dodać do mięsa i wymieszać na jednolitą masę.
  • Mięso na liściach 3. Liście kapusty po 3 sztuki ułożyć tak, żeby tworzyły prostokąt. Posmarować łyżką koncentratu i posypać szczyptą chili. Wyłożyć 1/3 mięsa i zwinąć roladkę. Czynności powtórzyć z pozostałymi liśćmi i mięsem.
  • Roladki 4. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać koperkiem i przykryć dwoma listkami kapusty.
  • Gotowe 5. Skropić łyżką oliwy, przykryć i piec w temp.190*C ok. 45 min. Podawać z ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować