Roladki w liściach kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Liście kapusty ugotować i ściąć grube nerwy.
2.Cebulę drobno posiekać lub zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Razem z przyprawami i jajkiem ( bez chili i koncentratu) dodać do mięsa i wymieszać na jednolitą masę.
3.Liście kapusty po 3 sztuki ułożyć tak, żeby tworzyły prostokąt. Posmarować łyżką koncentratu i posypać szczyptą chili. Wyłożyć 1/3 mięsa i zwinąć roladkę. Czynności powtórzyć z pozostałymi liśćmi i mięsem.
4.Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać koperkiem i przykryć dwoma listkami kapusty.
5.Skropić łyżką oliwy, przykryć i piec w temp.190*C ok. 45 min. Podawać z ulubionym sosem.
Komentarze