Roladki w szynce parmeńskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szynkę parmeńską delikatnie odklejamy aby jej nie uszkodzić ponieważ jest bardzo cienka.
2.Pieczarki kroimy na plasterki i smażymy na oleju razem z pokrojoną w kosteczkę cebulą. Na koniec doprawiamy do smaku.
Filety lekko rozbijamy i przyprawiamy. Następnie do środka daję niewielką ilość pieczarek i zwijam w cieniutki rulonik.
3.Roladki zawijam w szynkę parmeńską. (Do zawijania roladek używam folii aby dobrze i równo się je rolowało.)
4.Gotowe roladki w szynce zawijam w folię aluminiowa jak cukierka i zapiekam w piekarniku przez 20-30 minut nagrzanym do 180st.C.
5.Można roladki na 5 minut przed końcem pieczenia odwinąć z foli aby nabrały lekkiego rumieńca w piekarniku.
Komentarze