Roladki wieprzowe w ziołowym sosie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo smaczne roladki wieprzowe, duszone w ziołowym sosie, podane z ziemniakami i surówką warzywną.

  • 60 min

Składniki:

  • na 6 porcji:

    schab bez kości 6 plastrów
    ser żółty 6 plasterków
    szynka 6 plastrów
    ogórek marynowany 4 szt.
    musztarda
    cebula
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie
    mąka
    domowa kostka rosołowa 1 łyżka
    liść laurowy
    ziele angielskie 4 szt.
    gruba nić do obwiązania roladek
    ziemniaki 12 szt.
    sałatka warzywna ze słoja, domowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki wieprzowe w ziołowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu rozklepujemy tłuczkiem do mięsa, każdy posypujemy ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Cebulę, szynkę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Każdy plaster schabu smarujemy musztardą i kładziemy po plasterku sera żółtego, posypujemy kosteczkami szynki, cebuli i ogórka. Zwijamy roladki, owiązujemy grubą nicią, obtaczamy w mące i smażymy na gorącym tłuszczu do zarumienienia się na złoty kolor z każdej strony. W między czasie zagotowujemy pół litra wody z zielem angielskim,liściem laurowym i 1 łyżką domowej kostki rosołowej. Podsmażone roladki przekładamy do garnka z gotującym się bulionem. Roladki gotujemy na małym ogniu do ich miękkości, gdy roladki będą miękkie, sos przyprawiamy solą i pieprzem, zagęszczamy i zabielamy sos. Roladki podajemy z ugotowanymi ziemniakami polanymi sosem i warzywną surówką.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować