Roladki z chleba tostowego z mascarpone i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Najpierw zaczęłam od odkrojenia skórek od chleba tostowego. Następnie przekładam do miski serek mascarpone, cukier, cukier waniliowy i miksuję przez około 2 minutki. Kromki chleba już bez skórek rozwałkowuję bardzo cieniutko, smaruję je wcześniej przygotowanym serkiem (około 1 płaska łyżeczka na jedną kromkę chleba) a na jednym brzegu układam pokrojone na małe kawałki truskawki (lub inne owoce np. borówki amerykańskie, brzoskwinie czy maliny) i zwijam w roladkę. Z przepisu wyjdzie ich około 20 szt. Gdy wszystkie już przygotuję, roztrzepuję jajko z mlekiem, zamaczam roladki i układam je na rozgrzanej patelni z olejem. Smażę przez kilka minutek na średnim ogniu (żeby się nie spaliły) z każdej strony.
Po usmażeniu przekładam roladki na ręcznik papierowy żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu a następnie obtaczam roladki w cukrze.
Komentarze