Roladki drobiowe z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety umyj, oczyść, przekrój wzdłuż na 6 części. Każdy plaster rozbij tłuczkiem przez folię aluminiową. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem i wstaw do lodówki.
2.Warzywa umyj, marchew i pietruszkę obierz ze skórki. Pokrój na długie, cienkie paseczki ( o długości kotleta). Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, podsmaż warzywa na pół twardo. Przypraw ziołami prowansalskimi, ostudź.
3.Na każdy plaster mięsa nakładaj po 3-4 paski warzyw po czym zwiń w roladki (boków nie podwijaj).
4.Na patelni po warzywach dodaj jeszcze 1 łyżkę oleju i podsmaż roladki z obu stron. Następnie przełóż (wraz z tłuszczem) do formy do pieczenia zapiekaj jeszcze ok.20-30 minut w 180 st. Podawaj np.z ziemniakami i ulubioną surówką.
Komentarze