Roladki z bogatym wnętrzem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Roladki schabowe z papryką, ogórkiem, kabanosem i skórka chleba są świetną propozycją obiadową dla całej rodziny. Mięciutkie, soczyste i bogate w różnorodne smaki. Gorąco polecam!

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • 800g schabu bez kości
    2 ogórki kiszone
    pół strąka czerwonej papryki
    skórka z chleba pszennego
    2-3 cienkie kabanosy
    500ml bulionu drobiowego
    smalec do smażenia
    sól, czarny pieprz, słodka papryka
    6 szalotek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z bogatym wnętrzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki, paprykę i skórki chleba kroimy w podłużne słupki. Kabanosy kroimy na 2-3 kawałki (w zależności od wielkości).
    Schab rozbijamy jak najcieniej, uważając, aby nie zrobić dziur. Z obu stron przyprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem i słodką papryką.
    Na jednym końcu schabu układamy kawałek ogórka kiszonego, czerwonej papryki, skórki z chleba i kabanosa. Zaginamy boki mięsa do środka i zwijamy ściśle. Na patelni rozgrzewamy smalec i układamy roladki łączeniem do patelni. Przesmażamy ze wszystkich stron na rumiano i podlewamy bulionem oraz dokładamy przekrojone na pół szalotki.
    Dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez około 40 minut. Po tym czasie płyn powinien się zredukować a cebula rozgotować i rozpaść, zagęszczając sos. Roladki podawać w towarzystwie wytworzonego sosu, kaszy lub ziemniaczków i zasmażanej kapusty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kabanosy Mięso Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować