Czesto robie baklazanowe roladki z roznymi dodatkami,ale przyznam ze dzisiejsze z tunczykiem i serem wedzonym sa warte "grzechu".Mysle,ze specyficzny smak i zapach sera wedzonego tworzy wyrazny klimat i charakter naszych roladek.
30 min
Składniki:
.1 duzy baklazan
.1 puszka tunczyka w oleju
.2 jajka
.2 lyzki majonezu
.plasterki sera wedzonego
.sol i pieprz
.liscie szczypioreku
.listeczki oregano
2.Jajka gotujemy na twardo,studzimy,kroimy i przekladamy do wysokiego naczynia,dodajemy odcisniety z oleju tunczyk,majonez ,szczypta soli i pieprzu-wszystki miksujemy recznym blenderem na gladka mase.
3.Gotowy plasterek baklazana rozkladamy ,na to kladziemy plasterek sera,potem smarujemy pasta z tunczyka ,kladziemy listek oregano i zawijamy roladke.
4.Kazda gotowa roladke przewiazujemy ozdobnie szczypiorkiem i dodajemy listek oregano.
Przekaska juz gotowa,wedruje na 1 godz. do lodowki przed jej podaniem.
Smacznego!
Komentarze