Lekka i smaczna przekąska, grilowany bakłażan nadziewany ziołowym serkiem i pomidorkami koktajlowymi. Takie roladki mogą być uzupełniającą przystwką do zupy, ja je podałam do kremu z batatów i dyni.
30 min
Dla 4 osób
Składniki:
1 bakłażan (350 g)
100 g kremowego serka ziołowego
kilka pomidorków koktajlowych
natka pietruszki
Roladki z bakłażana z ziołowym serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bakłażana umyj, odetnij zielony ogonek, pokrój w cienkie plastry. Każdy plaster posól i odłóż na papierze kuchennym, by bakłażan się "spocił". Po ok. 20 minutach osusz plastry z wody. Rozgrzej patelnię grillową, posmaruj ją cienko olejem. Układaj plastry bakłażana i grilluj z każdej strony, aż będzie miękki. Zostaw do przestudzenia.
2.Na każdy plaster rozsmaruj serek, układaj połówki pomidorków, trochę natki pietruszki i zwijaj w roladkę.
Komentarze