Roladki z bakłażana z ziołowym serkiem

4.5 (156 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Lekka i smaczna przekąska, grilowany bakłażan nadziewany ziołowym serkiem i pomidorkami koktajlowymi. Takie roladki mogą być uzupełniającą przystwką do zupy, ja je podałam do kremu z batatów i dyni.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 bakłażan (350 g)
    100 g kremowego serka ziołowego
    kilka pomidorków koktajlowych
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Roladki z bakłażana z ziołowym serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grilowane plastry bakłażana 1. Bakłażana umyj, odetnij zielony ogonek, pokrój w cienkie plastry. Każdy plaster posól i odłóż na papierze kuchennym, by bakłażan się "spocił". Po ok. 20 minutach osusz plastry z wody. Rozgrzej patelnię grillową, posmaruj ją cienko olejem. Układaj plastry bakłażana i grilluj z każdej strony, aż będzie miękki. Zostaw do przestudzenia.
  • Roladki 2. Na każdy plaster rozsmaruj serek, układaj połówki pomidorków, trochę natki pietruszki i zwijaj w roladkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować