Roladki z grillowanej cukinii

4.5 (143 ocen)

  • Łatwy

Pyszna przekąska na lato.

  • Łatwy

Składniki:


  • - cukinia: 3 sztuki
    - serek almette jogurtowy: 1 opakowanie
    - ogórek świeży: 1 sztuka
    - czosnek: 3 ząbki
    - oliwa: 3 łyżki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - ocet balsamiczny: 1 łyżka
    - koperek: 0.5 pęczka
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Roladki z grillowanej cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cukinie 1. Umyte wysuszone cukinie kroimy wzdłuż na cienkie plastry i lekko grillujemy z obu stron. Cukinia powinna być miękka na tyle by móc ją łatwo zwijać, ale ma zachować jędrność. Jeśli nie mamy specjalnej patelni można użyć zwykłej teflonowej.
  • 2. Ogórek kroimy w paski. Serek almette mieszamy z wyciśniętym czosnkiem i pokrojonym drobno koperkiem.
  • 3. Wystudzone cukinie lekko przyprawiamy solą pieprzem, smarujemy cienko serkiem i nakładamy na serek ogórek. Każdą cukinię zrolować i ułożyć na półmisku (jeśli się nie trzyma to spiąć np.wykałaczką).
  • 4. Gotowe roladki polewamy oliwą i balsamico, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki aby lekko stężały.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować