Roladki z grillowanej cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte wysuszone cukinie kroimy wzdłuż na cienkie plastry i lekko grillujemy z obu stron. Cukinia powinna być miękka na tyle by móc ją łatwo zwijać, ale ma zachować jędrność. Jeśli nie mamy specjalnej patelni można użyć zwykłej teflonowej.
2.Ogórek kroimy w paski. Serek almette mieszamy z wyciśniętym czosnkiem i pokrojonym drobno koperkiem.
3.Wystudzone cukinie lekko przyprawiamy solą pieprzem, smarujemy cienko serkiem i nakładamy na serek ogórek. Każdą cukinię zrolować i ułożyć na półmisku (jeśli się nie trzyma to spiąć np.wykałaczką).
4.Gotowe roladki polewamy oliwą i balsamico, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki aby lekko stężały.
Komentarze