Roladki z farszem chrzanowo-jajecznym

4.86 (162 ocen)

Najlepsza i najprostsza przystawka jaką można sobie wyobrazić.

Składniki:

  • Kilka plastrów szynki (np. konserwowej, sopockiej, gotowanej)
    2-3 jajka ugotowane na twardo
    3 łyżki serka naturalnego kanapkowego
    2-3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka (ja użyłam ostrego)
    łyżka posiekanego szczypiorku
    sól
    pieprz
    zielenina do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.86 (162 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki

Roladki z farszem chrzanowo-jajecznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obrać i posiekać (ja przeciskałam je przez praskę do ziemniaków), dodać serek, majonez, chrzan, szczypiorek i przyprawy. Dobrze wymieszać, by składniki się dobrze połączyły. Na każdy plaster szynki nakładać trochę farszu i zwijać w rulon. Przed podaniem porządnie schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować