Efektowne rolady i łatwe w wykonaniu. Jako nadzienie można wykorzystać wszelkie bakalie m. in. orzechy, rodzynki, kandyzowane owoce. Zamiast kajmaku doskonale sprawdzi się czekolada lub powidła.
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
- wafle tortowe: 1 opakowanie
- kajmak (słodka masa używana do deserów): 1 puszka
- orzechy włoskie: 0.5 szklanki
- orzechy laskowe: 0.5 szklanki
- suszone daktyle: 4 sztuki
Roladki z kajmakiem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wilgotną ściereczką przekładamy wafle, by zmiękły i nabrały elastyczności.
2.Masę kajmakową rozsmarowujemy na waflach. Drobno posiekanymi orzechami i daktylami posypujemy masę kajmakową. Wszystkie czynności należy szybko wykonywać, tak aby wafle można było zawinąć w roladę.
3.Przygotowane rolady wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Komentarze