Roladki z kajmakiem i orzechami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Efektowne rolady i łatwe w wykonaniu. Jako nadzienie można wykorzystać wszelkie bakalie m. in. orzechy, rodzynki, kandyzowane owoce. Zamiast kajmaku doskonale sprawdzi się czekolada lub powidła.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wafle tortowe: 1 opakowanie
    - kajmak (słodka masa używana do deserów): 1 puszka
    - orzechy włoskie: 0.5 szklanki
    - orzechy laskowe: 0.5 szklanki
    - suszone daktyle: 4 sztuki

Roladki z kajmakiem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wilgotną ściereczką przekładamy wafle, by zmiękły i nabrały elastyczności.
  • 2. Masę kajmakową rozsmarowujemy na waflach. Drobno posiekanymi orzechami i daktylami posypujemy masę kajmakową. Wszystkie czynności należy szybko wykonywać, tak aby wafle można było zawinąć w roladę.
  • 3. Przygotowane rolady wstawiamy do lodówki na 30 minut.

Komentarze

Podobne przepisy