-6 dużych pojedynczych filetów z kurczaka
Farsz:
-60 dag pieczarek
-6 dużych plastrów szynki
-1 papryka czerwona
-1 większa cebula
Ponad
-20 dag sera żółtego
-płatki kukurydziane
-oliwa
-przyprawy: sól,pieprz,zioła prowansalskie,papryka ostra,czosnek granulowany,kebab gyros.
Roladki z kurczaka z chrupiącej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety delikatnie,rozbij.Przyprawy wymieszaj z oliwa,posmaruj mięso,odstaw do lodówki najlepiej na noc.
2.Cebule pokrój w kostkę,paprykę w drobne paski,pieczarki zetrzeć na tarce.Następnie podsmaż cebulkę,dodaj paprykę i pieczarki.Przypraw do smaku. Smaż ok.10 minu
3.Na każdy filet z kurczaka połóż plasterek szynki,2 łyżki farszu,następnie starty ser,zawiń roladkę i zepnij wykałaczką.
4.Płatki kukurydziane rozgnieć,każdą roladkę obtocz dokładnie w płatkach i ułóż na formie wyłożoną na papierem do pieczenia.Piekarnik rozgrzej do temp.150 stopni,piec ok 45 min.
Podawaj z pieczonymi ziemniakami i surówką
Komentarze