Roladki z kurczaka z serem żółtym i fetą

4.51 (198 ocen)

  • 30 min

Roladki z piersi z kurczaka bardzo lubię, jednak tradycyjny farsz, jaki do tej pory konsumowałam, czyli ogórek konserwowy, papryka i ser żółty, już mnie troszkę znudził… Postanowiłam zrobić farsz serowo-ziołowy, wyszło bardzo delikatne, aromatyczne danie :) Polecam!!!

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki (na 4 kotlety):

    pierś z kurczaka
    100g sera feta
    100g sera gouda
    szczypta natki pietruszki
    szczypta szczypioru
    szczypta koperku
    bułka tarta do obtoczenia kotletów
    2 jajka
    szczypta curry
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z kurczaka z serem żółtym i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser feta łączymy ze startym serem żółtym. Dodajemy po szczypcie posiekanej natki pietruszki, szczypioru i koperku i pieprzu (nie solimy ze względu na ser feta). Dokładnie mieszamy, ucierając widelcem.
  • 2. Piersi z kurczaka kroimy wzdłuż w jak największe kotlety, lekko rozbijamy. Faszerujemy masą serową. Zawijamy i spinamy wykałaczkami.
  • 3. Jaja rozkłócamy z curry, solą i pieprzem. Roladki moczymy w jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.

Porady

Podajemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować