Roladki z indyka duszone z farszem musztardowym

4.46 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

pyszne roladki

  • 60 min

Składniki:

  • pierś z indyka - ok pół kg
    por - 1 szt średniej wielkości
    musztarda stołowa Roleski - 1 kopiasta łyżka
    masło - ok 1,5 łyżki
    przyprawy (sól, pieprz, lubczyk suszony, papryka w proszku)
    3-4 ziarna ziela angielskiego
    liść laurowy
    olej do obsmażenia mięsa
Wystaw ocenę:

4.46 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z indyka duszone z farszem musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z indyka rozbijamy solimy i pieprzymy, posypujemy odrobiną suszonego lubczyku. Pora kroimy w paseczki smażymy na masełku, gdy się zeszkli dodajemy musztardę. Do pora dodajemy szczyptę soli i pieprz. Wykładamy farsz na plaster indyka. Zwijamy w roladkę. Można spiąć wykałaczką. Gdy zrobimy roladkę obsypujemy ja pieprzem, solą i papryką czerwoną w proszku. Obsmażamy na oleju. Na dużym gazie. Przekładamy do garnka z wodą. Dodajemy do wody kilka ziaren ziela angielskiego i liść laurowy. Dusimy mięso. Wody ma być powyżej połowy mięsa. Dusimy ok 40 min. Po 20 min duszenia odwracamy mięso na drugą stronę i dusimy kolejne 20 min.

Porady

Można zrobić dwie większe rolady jak u mnie na zdjęciu. Po ugotowaniu można przekroić na pół, lub można zrobić 4 mniejsze roladki. Porcja na 2 lub 3 osoby.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować