Delikatne roladki, w których idealnie dobraną parę stanowią składniki nadzienia ser wędzony i żurawina. dodatkowo boczek sprawa, że roladki nie są suche.
1 godz. 30 min
Składniki:
Na 4 roladki:
4 ok 150 g sznycle z piersi indyka
150 g wędzonego sera (u mnie Rolada Ustrzycka)
50 g suszonej żurawiny
8 plastrów wędzonego boczku
sól i pieprz
Roladki z indyka z serem wędzonym i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żurawinę zalać wrzątkiem i odstawić na ok 10-15 min. Mięso delikatnie rozbić (najlepiej przez folię, aby nie narobić dziur w mięsie) i oprószyć z dwóch stron solą i pieprzem. Na każdym plastrze mięsa ułożyć ser i żurawinę.
2.Każdą roladkę ciasto zwinąć i owinąć dwoma plasterkami wędzonego boczku.
3.Roladki owinąć ciasto folią aluminiową i w naczyniu żaroodpornym zapiekać przez 40 min w 180 st, po tym czasie roladki rozwinąć, przełączyć piekarnik na funkcję grilla i zapiekać jeszcze ok 5-10 min, aż boczek będzie rumiany. Smacznego!
Komentarze