Roladki z mozarellą i suszonymi pomidorami

4.5 (171 ocen)

  • 50 min

Gdy nie mam pomysłu na obiad a chcę aby był syty a najlepiej z dodatkiem mięsa robię roladki. Roladki możemy wykonać z kurczaka lub wieprzowiny. Do takich zrazów można dodać ulubione składniki.

  • 50 min

Składniki:

  • 4 sztuki mięsa z szynki na rolady
    200 g mozzarelli
    1 słoiczek suszonych pomidorów w zalewie olejowej
    1 mała cebula
    słodka papryka
    czosnek granulowany
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Zrazy

Roladki z mozarellą i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Możemy kupić gotowe mięso pod rolady z szynki lub pokroić mięso z szynki w centymetrowej grubości plastry. Każdy kawałek mocno rozbijamy tłuczkiem z obu stron , na cienkie plastry.
    Po rozbiciu każdy plaster przyprawiamy z dwóch stron, układamy pokrojone w pasy pomidory, cebulę pokrojoną w piórka i plastry mozarelli. Zawijamy jak zrazy. Dwie łyżki oleju z suszonych pomidorów wylewamy do naczynia żaroodpornego , układamy roladki i lekko smarujemy je odrobiną oleju . Wkładamy je do nagrzanego piekarnika do 160 stopni C i pieczemy około 30-40 minut

Porady

Dobrym sposobem na to żeby mięso nie kleiło się do tłuczka i nie rwało , jest włożenie mięsa do reklamówki i rozbijanie przez folię spożywczą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Suszone pomidory Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować