Roladki z marchewką, cebulą i cukinią

0 (0 ocen)

uwielbiam takie roladki

Składniki:


  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
    Farsz :
    1 marchewka
    1 cebula
    1/2 cukinii
    sól do smaku
    pieprz kolorowy do smaku
    2 łyżki masła
    1 łyżeczka bułki tartej
    Dodatki :
    bułka tarta do panierowania ( 1 część )
    płatki kukurydziane do panierowania ( 3 części )
    3 jajka
    olej do smażenia
    mąka do obtaczania

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z marchewką, cebulą i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i cebulę obrać i umyć, umyć także cukinię. Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a cebule pokroić w kostkę. Na patelni roztopić masło, wrzucić warzywa i smażyć około 5 minut. Potem dodać sól i pieprz i bułkę tartą i wymieszać farsz. Bułkę tartą dodać w celu wchłonięcia się w nią powstałego soku z warzyw. Farsz przestudzić.
  • 2. Filety umyć, każdy rozciąć na płaty i dodatkowo rozbić lekko tłuczkiem do mięsa. Przygotowane filety oprószyć solą i pieprzem. Farsz podzielić na trzy części i rozłożyć na każdym filecie, rozsmarowując go. Filety zwinąć w rolady i zawinąć w folie spożywczą i włożyć do lodówki na 20 minut.
  • 3. Przygotować panierkę, czyli trzy części płatków zmiksować i dodać jedną część bułki tartej i przemieszać panierkę. Jajka rozbełtać z odrobiną soli. Na patelni rozgrzać dość sporą ilość oleju. Roladki obtaczać najpierw w mące, potem w jajku i w panierce. Smażyć z każdej strony na złoty kolor na nie za mocnym ogniu. Podawać na gorąco lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować