ROLADKI Z MIELONEGO Z SEREM

0 (0 ocen)

  • 45 min

Urozmaicenie tradycyjnych mielonych

  • 45 min

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego z łopatki

    1 jajko

    pęczek natki pietruszki

    3 grube plastry sera korycińskiego
    4 łyżki bułki tartej

    sól.pieprz

Roladki z mielonego z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy posiekana natkę, bułke tartą. Wyrabiamy. Bierzemy na dłoń porcje mięsa, spłaszczamy, na mięso układamy kostki wczesniej pokrojonego sera, formujemy w podłużne roladki. W każdą wbijamy wykałaczkę, układamy na ruszcie w piekarniku, pieczemy ok 25 minut na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.48 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie
mielone

4.99 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Roladki z mięsa mielonego z serem , szynką i jabłkiem