Składniki na 2 porcje:
2 filety z mintaja
2 plastry sera żółtego
5 średniej wielkości pieczarek
10 kaparów z zalewy
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka przyprawy do ryb
pieprz kolorowy świeżo mielony
1 łyżeczka przyprawy do potraw Kucharek
oliwa do wysmarowania naczynia
Roladki z mintaja z kaparami, serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Oliwę mieszamy z przyprawami, nacieramy filety i odstawiamy na godzinę do lodówki.
2.Następnie na filet nakładamy plasterek sera, kapary i pieczarki, zwijamy w rulon i przekładamy do naczynia żaroodpornego delikatnie wysmarowanego oliwą, polewamy pozostał a marynatą.
3.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 30 minut.
Komentarze