Roladki z mintaja z kaparami, serem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

idealne na szybki bezmięsny obiad!

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    2 filety z mintaja
    2 plastry sera żółtego
    5 średniej wielkości pieczarek
    10 kaparów z zalewy
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1 łyżka przyprawy do ryb
    pieprz kolorowy świeżo mielony
    1 łyżeczka przyprawy do potraw Kucharek
    oliwa do wysmarowania naczynia

Roladki z mintaja z kaparami, serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Oliwę mieszamy z przyprawami, nacieramy filety i odstawiamy na godzinę do lodówki.
  • 2. Następnie na filet nakładamy plasterek sera, kapary i pieczarki, zwijamy w rulon i przekładamy do naczynia żaroodpornego delikatnie wysmarowanego oliwą, polewamy pozostał a marynatą.
  • 3. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy