Roladki z mintaja ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

To moje ulubione danie jak przychodzą goście. Są zachwyceni jak im podaję rybę ze szpinakiem

  • 45 min

Składniki:


  • 2 płaty mintaja duże
    4 kostki szpinaku
    ½ papryczki chili żółtej
    1 papryczka chili czerwona
    4 oliwki zielone
    3 oliwki czarne
    Szczypiorek
    20 dkg groszki zielonego mrożonego
    3 pomidorki koktajlowe
    Sól
    Pieprz
    ½ cytryny
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka masła
    4 ziemniaki

Roladki z mintaja ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie produktów 1. Mintaja odmrażam, to samo robię ze szpinakiem. Rybę osuszam ręcznikami papierowymi. Solę, pieprze, dodaję sprasowany ząbek czosnku, polewam sokiem z cytryny.
  • Szpinak ułozony na rybie 2. Na każdym płacie układam szpinak , i pokrojoną papryczkę chili. Zwijam w rulon i spinam wykałaczką. Wstawiam w naczyniu żaroodpornym do piekarnika na 40 minut temp 180 stopni. Po wyjęciu kroję w plastry. Ziemniaki gotuję w osolonej wodzie, odcedzam dodaje masło i blenderuję. Groszek przesmażam na patelni 2 minuty. Następnie blenderuję, dodaję trochę wody do groszku żeby nie był suchy, doprawiam sola, pieprzem. Podaję na talerzu łezki z ziemniaków i groszku, robię kwiatka. Dekoruję oliwkami i szczypiorkiem. Z 2 pomidorków koktajlowych robię róże, dekoruję oliwkami zielonymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy