Propozycja na przekąskę. Połączyliśmy dwa rodzaje sera, do tego marynowane dodatki ,uzyskaliśmy ciekawy efekt.
10 min
Składniki:
150 g sera wędzonego gouda
100 g wędzonego kurczaka ( u mnie udka )
100 g sera koziego wędzonego
150 g marynowanej papryki
szparagi zielone z zalewy
100 g marynowanych kurek
listki bazylii
Roladki z serów wędzonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Plastry sera wędzonego przekroiłem na pół. Ułożyłem na nim pokrojone w paski : ser kozi wędzony, paprykę konserwową, szparagi zielone obrane ze słoiczka, kurczaka wędzonego.
Zwinąłem w rulon, spiąłem wykałaczką z cząstkami papryki, listkami bazylii i marynowanymi kurkami. Podałem z grzankami. Można użyć ogórka konserwowego, cebulek itp.
Komentarze