Roladki z szynki konserwowej

4.5 (192 ocen)

  • 60 min

przystawka

  • 60 min

Składniki:

  • chrzan - 1 do smaku
    jajka - 12 sztuk
    majonez - 1 porcja
    szynka konserwowa - 18 plasterków
    żelatyna - 1 torebka
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Roladki z szynki konserwowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw robimy farsz do szynki.
    Gotujemy na twardo 12 jajek, studzimy, kroimy w kostkę. dodajemy do jajek majonez tak by się skleiły ale nie przesadzajmy żeby później majonez nam nie wypływał z ruloników. Według własnego smaku dodajemy chrzan, ja dodaję go sporo żeby roladki miały wyrazisty, ostrzejszy smak. Dodajemy sól i pieprz do smaku.
    Każdy plasterek szynki smarujemy grubiej farszem jajecznym i zawijamy. Nie przesadzajmy jednak z farszem by szynka nam nie popękała.
    Układamy ruloniki na tacy, przygotowujemy żelatynę wg przepisu na opakowaniu. Ozdabiamy tacę warzywami i jajkiem.
    Po zastygnięciu żelatyny danie gotowe do podania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować