Roladki z szynki w galarecie

4.39 (225 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Takie roladki można zrobić przy okazji gotowania rosołu. Wystarczy odlać bulionu na galaretę a zwijanie szynki to już ekspresowo będzie. Roladki idealnie się sprawdzą na wielkanocnym stole a także na imprezkach jako dodatek do tzw zimnej płyty.

Składniki:

  • 7 plasterków szynki konserwowej
    0,5 serka śmietankowego typu almette
    1-2 łyżki chrzanu ze słoiczka
    3/4 szkl bulionu
    1 kopiasta łyżeczka żelatyny z przyprawami do mięs i ryb
    Do dekoracji
    ugotowana marchewka
    natka pietruszki
    kukurydza z puszki
    borowiki marynowane
Wystaw ocenę:

4.39 (225 ocen)

Zobacz również:

Galareta Przystawki Szynki

Roladki z szynki w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gorącego bulionu wsypać żelatynę i dokładnie wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce do lekkiego stężenia.
    Do serka dodać chrzan i wymieszać. Każdy plasterek posmarować serkiem i zwinąć roladki. Ułożyć na półmisku i udekorować warzywami i grzybami. Zalać tężejącym bulionem i odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować