Roladki z szynki, żółtego sera i kapusty pekińskiej

4.47 (164 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • 8 dużych liści kapusty pekińskiej
    8 plastrów szynki
    8 plasterków żółtego sera
    oregano

    4 łyżki mąki
    bułka tarta do panierki
    2 - 3 jajka
    łyżka kwaśnej śmietany
    sól
    pieprz
    olej rzepakowy do smażenia


Wystaw ocenę:

4.47 (164 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Szynki

Roladki z szynki, żółtego sera i kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście kapusty pekińskiej, opłucz, obgotuj w lekko osolonej wodzie, aby nieco zmiękły. Dobrze osącz z wody.
  • * 2. Na każdy liściu ułóż plasterek szynki i plaster żółtego sera. Posyp suszonym oregano. Jajka ubij ze śmietaną, szczyptą soli i mielonego pieprzu.
  • 3. Listki zwiń w roladki, panieruj w jajkach, mące, raz jeszcze w jajkach i bułce tartej. Usmaż na oleju z obu stron.

Porady

Przepis na te pyszne i proste roladki znalazłam w gazecie :-))

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Olej Ser żółty Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować