Roladki z pastą brokułowo paprykową z dodatkiem warzyw w śmietanie i kaszą

0 (0 ocen)

Obłędne roladki z zielono czerwonym nadzieniem i wyczuwalną nutą oregano. Idealnie komponują się i smakują podane z warzywami i kaszą gryczaną.

Składniki:

  • Pasta brokułowo-paprykowa:
    Kilka różyczek brokuła
    1/3 czerwonej papryki
    0,5 łyżeczki oregano
    Sól
    Pieprz
    Mięso:
    400 g fileta z piersi kurczaka
    Przyprawa do kurczaka
    Dodatkowo:
    400 g mieszanki warzyw na patelnię
    0,5 szklanki bulionu
    2 łyżki śmietany 18%
    100 g kaszy gryczanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z pastą brokułowo paprykową z dodatkiem warzyw w śmietanie i kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-04493cx 1. Na patelni podsmażamy brokuł oraz pokrojoną czerwoną paprykę. Jeszcze ciepłe miksujemy na gładką pastę z dodatkiem oregano, soli i pieprzu. Filet z piersi kurczaka dzielimy na płaty (jak na schabowe). Rozbijamy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka.
  • image-1ifevjo 2. Na każdym płacie rozsmarowujemy po łyżce pasty. Roladki mocno zwijamy, wierzch obsypujemy przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy mięso. Po 5 minutach dodajemy warzywa na patelnię. Wszystko razem smażymy, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec podlewamy bulionem wymieszanym ze śmietanką. Dusimy do momentu zredukowania i zgęstnienia sosu. Podajemy z ugotowana w delikatnie osolonej wodzie kaszą gryczaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować